Tekst: , 1869; (1954-).

Muzikë: .


Pranë kryqit mua më mbaj,
Tek ai krua i shenjtë;
Si një lum shërues, ai
Rrjedh me gjak të shtrenjtë.

Refreni

Për k’të kryq, për k’të kryq
Unë gjithnjë do t’mburrem.
Çlodhet dhe merr forcë atje
Shpirti i lëkundshëm.

Pranë kryqit, mua, fajtor
Mirësia më gjeti.
Më ndrit me shkëlqim hyjnor
Ylli i mëngjesit.

Refreni

Pranë kryqit, Qengj i shenjtë
Ditë për ditë çomë.
T’mos harroj k’të vend të shtrenjtë
Mua, o Zot, mësomë.

Refreni

Pranë kryqit, unë do t’pres
Duke e besuar,
Që t’arrij kur unë të vdes
Në at’ vend t’bekuar.

Refreni